MUNDUARI BIRA 80 EDARITAN

Bazenekien Txina 2014tik dela munduko bigarren ardogintza eskualdea? Rwandan eta Burundin banana garagardoa egiten dela? Edo Anis del Monoren botilaren diseinua Parisko lurrin pot batean inspiratzen dela? Izan ere, hauek dira munduko dastatze-atlas hau irekitzen ikasten ikasteko batzuk, planeta osoan zehar bidaiatuz 80 edari alkoholdunen jatorria, ezaugarriak eta bitxikeria ugari ugari. Agian ez die piperreko jakintsuei bolbora aurkitzen, baina zaleentzat irakurketa erraza da, bisuala bezain entretenigarria. Ezin hobea: kultur kezkak dute edaritegiko jolasitzaileentzat.

JAN SEGURU DENETIK JATEN

Beatriz Roblesen elikadura-segurtasunarekiko is interested in sukar eta bainurako bisiten salmonellosi oparoarekin hasi zen. Horretako inspirazioak eta style, oro har, era elikadura-intoxikazioak aurre egiteko, komeni da zure lehen liburua irakurtzea. Bertan, sukaldean edo sukaldetik kanpo janariarekin gaizki egiten gauza asko aurkituko dituzu, giro-tenperaturan desizoztu, fruitu baten potxa moztu eta bestea jan. Errieta gehiago, El Comidistako aditu eta kolaboratzaileak baino gehiago umorez eta atseginez erakusten ditu bere ohartarazpenen zergatiak, eta aukera baliatzen du jaten dugun ontasun edo kalteei buruzko mito batzuk gezurtatzeko. Ezin hobe: seguru jateko kezkatuta (edo kontrakoa: gehiegi axolagabeak)

KOILARA ABIADURA

12 urterekin -interneten, betierekotasun bat-, Abiadura Cuchara da, gabe gabe, Thermomixentzat errezetetan erreferentzia den blog espainiarra. Rosa Arda erizain eta sukaldari nekaezinari kosta egin zaio bere lehen liburua argitaratzea, eta txalotu egin behar da webgunearen parean produktu inprimatu bat eskain zezakeela argi ikusi denean bakarrik egin izana. Bere plater onenen bilduma honek argi eta garbi azaltzen du zergatik den VCzalatsua: sukaldaritza klasikoa zatia, askotariko gabea eta egunerokotasunerako perfektua, robotari zukua ateratzeko barazki-krem haratago. Etxean Thermomix bat duen edonorentzat apropos.